MuutostyöILMOITUS

Muutostyöilmoitus on mahdollista tehdä alla olevalla lomakkeella. On tärkeää huomioida, että muutostyötä ei saa aloittaa ennen kuin siihen on saatu kirjallinen lupa isännöintitoimistolta. Muutostyöilmoitus käsitellään tarvittaessa hallituksen kokouksessa.


Muutostyöstä on ilmoitettava taloyhtiölle aina, kun remontti voi vaikuttaa kiinteistön rakenteisiin, eristeisiin, tai yhtiön tai toisen osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla oleviin rakenteisiin tai huoneiston osiin. 


Esimerkiksi hanan, WC-istuimen tai sähkölaitteiden vaihtamisesta, laminaatin tai parketin asentamisesta ja kylpyhuone- tai keittiöremontista on aina ilmoitettava yhtiölle. Aina on siis ilmoitettava töistä jotka voivat vaikutta rakenteisiin, äänten kantautumiseen, eristeisiin tai rakennuksen perusjärjestelmiin, kuten lämmitys-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto-, sähkö- tai tiedonsiirtojärjestelmiin.


Taloyhtiöllä on oikeus valvoa, että huoneiston kunnossapito- tai muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä vahingoittamatta ja hyvän rakennustavan mukaisesti.


Tarvittaessa lisätietoja muutostyöilmoituksen täyttämisestä ja ilmoitusvelvollisuudesta antaa isännöitsijä.


Ilmoitusvelvollisuus perustuu 1.7.2010 voimaan tulleeseen asunto-osakeyhtiölakiin joka  velvoittaa osakkaan on ilmoittamaan yhtiölle kunnossapito- tai muutostyöstä, jolla saattaa olla vaikutuksia yhtiön rakenteisiin tai naapurihuoneistoihin. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti etukäteen ja siihen on liitettävä asianmukaiset selvitykset.

Huoneisto

Omistaja

Muutostyö

Vaadittavat viranomaisluvat

No file selected

Rak. tekniset työt

Tehdään itse
Urakoitsija
Valvoja
Suunnittelija

LVI-työt

Urakoitsija
Valvoja
Suunnittelija

Sähkötyöt

Urakoitsija
Valvoja
Suunnittelija

Vesieristys

Vesieristyksen tekijä